Baristas ant motociklo - Swiss Education Group - Lithuania

Baristas ant motociklo

Baristas ant motociklo 1

César Ritz Colleges Switzerland absolventas Binny Varghese išvyko į 100 dienų turą po Indiją ant motociklo, kad sužinotų kiek galima daugiau apie kavą, kuri geriama jo šalyje. Mums pavyko padiskutuoti su juo apie tai, ką jis sužinojo ir kaip jį pradėjo vadinti baristu ant motociklo.

Kaip sugalvojai sėsti ant motociklo ir išvykti ieškoti geros kavos į Indiją?

Indijoje dažniausiai geriama tirpi kava. Aš manau, kad tai labai liūdna, juk Indija – 6 pagal dydį kavos gamintojas, bet didžioji dalis mūsų kavos eksportuojama. Man norėjosi savo akimis pamatyti, kodėl šioje šalyje taip sunku surasti puodelį puikios kavos.

Ką tu sužinojai apie kavą savo kelionės metu?

Keliaudamas aš ne kartą stebėjausi kavą supančių mitų įvairove. Žmonės, kuriuos aš sutikau Indijos šiaurėje, kalbėjo, kad geriančių kavą oda patamsėja.

Šalies rytuose ir vakaruose žmonės tikėjo, kad gerdamas kavą tampi šiek tiek išprotėjęs, o daugelis kitų manė, kad dėl kavoje esančio kofeino, išgėrus kavos puodelį, neįmanoma užmigti (nors iš tiesų joje kofeino yra tiek pat, kiek ir arbatoje).

Keliaudamas aš ne kartą stebėjausi kavą lydinčių mitų įvairove.

Daugelis buvo įsitikinę, kad kavą gali gerti tik turtingi žmonės.

Kas, tavo nuomone, yra geros kavos puodelis?

Čia viskas priklauso nuo jūsų asmeninių prioritetų. Esmė tame, kad norint atrasti „savo“ kavą reikia paragauti kiek galima daugiau įvairios kavos, bet, bet kokiu atveju, kava būtinai turi būti šviežia – šviežia kava yra geriausias dalykas pasaulyje. Sakydamas “šviežia” aš turiu omenyje neseniai paskrudintą ir šviežiai sumaltą kavą. “Geriausia kava” – tai mitas. Ji neegzistuoja. Taip yra todėl, kad jums pati geriausia bus viena kava, o man – kita.

Baristas ant motociklo

Tu visada norėjai dirbti svetingumo industrijoje?

Aš pamėgau maistą dar vaikystėje, padėdamas savo mamai virtuvėje. Dirbti virėju aš pradėjau maždaug prieš 11 metų, mokydamasis koledže. Tuo metu Indijoje dažniausiai buvo priimta virėjams išeiti ir pasveikinti svečius. Dabar tai pasikeitė, bet man dar tada patiko dirbti su žmonėmis, bendrauti su svečiais, todėl nusprendžiau pereiti prie patiekalų ir gėrimų pateikimo, ir pradžiai sutelkti dėmesį į mokymąsi.

Kokias pareigas atlikdavai dirbdamas vadybininku Coffee Equipment and Machine Company?

Ši kompanija užsiima kavos gaminimo įranga ir kavos aparatais Indijoje. Aš mokiau kavos meistrus, taip pat dirbau dėstytoju ir mokytoju nusprendusiems užsiimti su kava susijusiu verslu. Aš konsultavau verslininkus kavos aparatų pasirinkimo, taip pat marketingo ir finansų klausimais. Be to, pravesdavau seminarus ir įvadines instrukcijas savo kompanijos personalui.

Kaip iš šių pareigų išaugo tavo meilė kavai Indijoje?

Galutinis tikslas – sukurti Indijoje stiprią kavos bendruomenę, kurios narius sieja jų aistra kavai.

Šios pareigos leido man labai daug eksperimentuoti su kava ir kavos įranga, taip pat suteikė galimybę keliauti į užsienį dalyvaujant įvairiose prekybos-pramonės parodose, ir kavai skirtuose renginiuose.

Galutinis tikslas – sukurti Indijoje stiprią kavos bendruomenę, kurios narius jungia jų aistra kavai.

Kuo toliau užsiims baristas ant motociklo?

Man norėtųsi keliauti ir toliau. Gali būti, kad sekanti kelionė bus paskirta žmonėms, dirbantiems su kava „už užkuliusių“ – jie papasakos, kaip kava gaminama, kaip žmonės į ją įdeda savo širdį ir sielą. Pirmoji baristo ant motociklo kelionė buvo po Indiją ir Nepalą, sekantį kartą aš noriu nuvažiuoti dar toliau, tikėtina, į rytines Indijos sritis, kur auginama kava. Bet svarbiausia, žinoma, kad, keliaudamas motociklu, aš tiesiog galiu daugiau sužinoti apie kavą.

Dabar aš vedu vienintelę Indijoje tinklalaidę, skirtą kavai – Coffee Protocol. Taip pat aš pravedu internetinius seminarus kavos tematika, konsultuoju pradedančius verslininkus, dirbančius su kava ir padedu Indijos kavos fermoms, siūlydamas naujus vėlesnio apdorojimo metodus. Įdomiausias, tikriausiai, bus mano pirmasis dokumentinis filmas apie ypatingą kavą (speciality coffee), kurį ruošiuosi išleisti.


Apie Binny Varghese

Binny Varghese užbaigė César Ritz Colleges Switzerland, gavęs Viešbučių valdymo meno bakalauro laipsnį. Dirbdamas prie savo tinklalaidės Coffee Protocol, jis praveda internetinius seminarus kavos tema, konsultuoja pradedančiuosius verslininkus, dirbančius su kava ir padeda Indijos kavos fermoms, siūlydamas naujus vėlesnio apdorojimo metodus. Jo ruošiamas išleisti dokumentinis filmas apie „speciality coffee“ bus parodytas būsimoje parodoje Speciality Coffee Association, kuri vyks Naujajame Orleane rugsėjo 30 d. – spalio 2 dienos.

Jeigu jus domina konsultacijos ir mokymai apie viską, kas susiję su kava, sekinte Binny kavos nuotykius Instagram.