Kelias tapti tvariu virtuvės šefu - Swiss Education Group - Lithuania

Kelias tapti tvariu virtuvės šefu

Kelias tapti tvariu virtuvės šefu 1

Vegetarizmo filosofijos įvaldymas nuo ūkio iki stalo.

Culinary Arts Academy Switzerland“, įsikūrusi Le Bouveret mieste, Šveicarijoje, yra idealioje vietoje puoselėti ekologiško gyvenimo standartus.

Turime “Green Globe” sertifikatą, todėl tvarumas ir atsakomybė už mūsų planetą yra mūsų DNR. Idėja pirmauti su vegetariška kulinarijos programa buvo natūralus pasirinkimas, siekiant įkvėpti daugiau virėjų praktikuoti vegetarišką virtuvę.

Norime ir toliau diegti naujoves kulinarijos srityje, todėl sprendimas pradėti šią programą nebuvo sunkus. Taip pat planuojame, kad studentai patys augins ingredientus ir iš tiesų užmegztų ryšį su produktu ir rūpintųsi juo.

Tanja Florenthal, “César Ritz Colleges Switzerland” akademinė direktorė.

Kelias tapti tvariu virtuvės šefu 2

Vegetariška virtuvė ir mokymas yra kur kas daugiau nei recepto be gyvulinės kilmės baltymų kūrimas. Tai – filosofija, susijusi su produktu, nuo ūkio iki stalo. Studentų miestelyje, įrengtame bičių sode, dūzgia daugiau nei 250 000 bičių. Mūsų studentai patys gamina muilą, o kiekvienas likęs kulinarijos studentų trupinys tampa biokuru!

Siekiame ne tik rasti mėsos pakaitalą, bet ir parodyti, kad augalinė mityba yra tokia pat skani. Pernelyg dažnai rizotas yra vienintelis vegetariškas patiekalas valgiaraštyje. Norime skatinti kūrybiškumą, kai kalbama apie vegetarišką maistą, kad daugiau maisto mėgėjų galėtų išbandyti tinkamą augalinį maistą.

Kelias tapti tvariu virtuvės šefu 3

Be vegetariško maisto gaminimo pagrindų

“Culinary Art’s Academy Switzerland” vegetarinės virtuvės programa sukurta taip, kad ir nepatyrę, ir profesionalūs virėjai galėtų ką nors išsinešti į savo karjerą.

Vegetariškos virtuvės šefas yra tas, kuris iš produkto sukuria vertę ir, gerbdamas meistriškumą, sukuria patirtį klientui.

Kūryba siekiama sukurti santykį su produktu ir padėti mokiniams suprasti visą su juo susijusią filosofiją. Išmoksite ne tik rasti mėsos pakaitalą, bet ir sužinoti, kaip lėkštėje atskleisti ypatingus augalo skonius.

Daugiausia dėmesio bus skiriama patiekalų pateikimui, restorano valdymui, veganiškiems desertams ir vegetariškiems patiekalams, taip pat išmoksite derinti patiekalus su vynu, alumi, viskiu ir nealkoholiniais patiekalais.

Kelias tapti tvariu virtuvės šefu 4

Daugiau nei tendencija

Augalinės mitybos nauda neapsiriboja vien sveikata, nes iš arti matome, kokį poveikį mūsų planetai daro pernelyg didelis mėsos ir žuvies vartojimas. Rinkdamiesi maistą turime atsižvelgti į etinius aspektus, į tai, kaip jis gaminamas, ir į pakeliui naudojamas chemines medžiagas.

Mes nesiekiame sugėdinti žmonių, kurie valgo mėsą, tiesiog norime parodyti kitokį požiūrį į tai, koks gali būti puikus maistas.

Alainas Mulleris, Kulinarijos menų akademijos Šveicarijoje programų vadovas.

Programa išmokys žmones, kad yra labai skani ir sveika alternatyva mėsai, kuri, jei norite, gali būti net tokios pat tekstūros ir skonio. Kiekvienas skirtingai žiūri į vegetarišką virtuvę, priklausomai nuo savo kultūros, tačiau sveikatai naudingi aspektai mums visiems vienodai naudingi.

Kurso pabaigoje mes jus apginkluosime kulinarinėmis priemonėmis, kad galėtumėte savo klientams pasiūlyti visus lūkesčius pranokstančią vegetarišką patirtį – kartu tausodami produktą ir planetą.